Duurzaamheid 

Lambert kozijnen

Hout heeft de toekomst

Als het gaat om het bouwen of renoveren van woningen, streven veel klanten ernaar om niet alleen stijlvolle maar ook milieuvriendelijke keuzes te maken. Onze duurzame houten kozijnen bieden het beste van beide werelden: tijdloze elegantie en een minimale ecologische voetafdruk.

Waarom kiezen voor Duurzame houten kozijnen?

Energie-efficiëntie

Dankzij de uitstekende thermische eigenschappen van hout, dragen onze kozijnen bij aan een verbeterde energie-efficiëntie van uw huis. Ze helpen warmte vast te houden in de winter en houden kou buiten, waardoor u kunt besparen op verwarmings- en koelingskosten.
 

Bossen blijven behouden

Vraag naar onze duurzame kozijnen met hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, gecertificeerd door zowel het Forest Stewardship Council (FSC®) als het Programme for the Endorsement of Forest Ceficication (PEFC). Op deze manier blijven de bossen behouden en wordt de biodiversiteit beschermd.

Langdurige kwaliteit

Houten kozijnen zijn niet alleen ecologisch duurzaam, maar ook duurzaam in termen van levensduur. Met de juiste zorg kunnen ze tientallen jaren meegaan. Bovendien kunnen houten kozijnen indien nodig gerepareerd worden, waardoor ze een investering vormen voor de lange termijn.

Wat doen wij als Lambert Kozijnen?

Zonnepanelen

Bij Lambert Kozijnen streven we niet alleen naar duurzaamheid in onze producten, maar ook in onze productieprocessen. Daarom hebben we ons dak volledig bedekt met 1.840 zonnepanelen, waarmee we onze fabriek en kantoor van stroom kunnen voorzien.

Verf

In onze eigen verfspuiterij worden onze producten voorzien van een 100% watergedragen verf van het fabricaat Sikkens. Het afvalwater van de verfspuiterij wordt gezuiverd, waarbij de vaste verfbestanddelen gescheiden worden van het water.

Verwerkingsmethoden

In onze fabriek wordt het afval dat ontstaat ook zorgvuldig gescheiden. Dit omdat we geloven in verantwoorde productieprocessen die zowel de kwaliteit van onze producten als het milieu respecteren. Onze processen zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk afval genereren en dat eventueel afval wordt gerecycled of hergebruikt. Zo verbranden wij het zaagsel dat vrijkomt in onze houtverbrandingskachel. Dit wordt omgezet in warmte om onze fabriek en kantoren te verwarmen. Ons bedrijf is hierdoor ook volledig gasvrij.

Als u op zoek bent naar kozijnen die niet alleen stijlvol en functioneel zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld, dan zijn onze duurzame houten kozijnen met het FSC®- of PEFC-keurmerk de ideale keuze. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over ons assortiment en hoe we u kunnen helpen bij uw volgende bouw- of renovatieproject.